Kuka

Kuva: Sasa Tkalcan (kurkista.fi)

Kuva: Sasa Tkalcan (kurkista.fi)

Nimeni on Kimmo Svinhufvud, ja olen Gradutakuu-blogin ylläpitäjä. Tavoitteenani on tarjota blogissani hyviä neuvoja ja rohkaisua kaikille graduntekijöille sekä myös muunlaisten opinnäytteiden kirjoittajille.

Työskentelen tällä hetkellä äidinkielen yliopisto-opettajana Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa, jossa opetan monenlaisia kirjoittamisen kursseja. Olen opettanut ja opetan gradun kirjoittamista Helsingin yliopistossa, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Keskeytyneet yliopisto-opinnot päätökseen -kursseilla sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Olen myös itse opiskellut kirjoittamista Jyväskylän yliopiston kirjoittajakoulutuksessa.

Tämä blogi syntyi eräänlaisena jatkeena graduoppaalleni, joka myös on nimeltään Gradutakuu (Tammi 2009). Graduoppaastani sekä toisesta kirjoittamastani kirjasta (Kokonaisvaltainen kirjoittaminen, Tammi 2007) löytyy lisätietoa Kirjat-sivulta.

Kiinnostukseni graduntekoa kohtaan syttyi oman graduprosessini aikana. Oma, suomalaisten suuryritysten kotisivuja käsittelevä graduni valmistui vuonna 2003. Gradun tekeminen oli mielestäni samanaikaisesti sekä kiinnostavaa että vaikeaa. Havaitsin myös, että aika moni muukin oli tavalla tai toisella ahdistunut omasta gradustaan.

Omat opinnäytteeni eivät kuitenkaan jääneet graduun, vaan teen tällä hetkellä väitöskirjaa graduseminaarien ja gradunohjaamistapaamisten vuorovaikutuksesta. Gradussa ja väitöskirjassa on tietysti erojakin, mutta väitöskirjan tekijää askarruttavat myös monet samat kysymykset kuin graduntekijää: Miten voin yhdistää opinnäytteen tekemisen ja muun arjen? Mitä teen valmistuttuani? Onko tässä yhtään mitään järkeä? Osittain kirjoitankin tätä blogia myös pohtiakseni omaa opinnäyteprosessiani. Toivon, että näistä pohdinnoista on hyötyä myös muille.

Tämän blogin lisäksi pidän myös toista blogia, jossa kirjoitan kirjoittamisesta hieman yleisemmästä näkökulmasta. Yliopistotyöni lisäksi tarjoan kolmen yhtiökumppanini kanssa koulutusta ja valmennusta erityisesti yrityksille ja muille yhteisöille. Tästä toiminnasta löydät enemmän tietoa yrityksemme (Business Healers Oy) kotisivulta.

Otan mielelläni vastaan kehitysehdotuksia sekä blogin sisällöstä että sen tekniikasta. Voit ottaa minuun yhteyttä Kontakti-sivulla.


Kuinka voit seurata Gradutakuu-blogia?

Voit luonnollisesti seurata Gradutakuu-blogia vierailemalla silloin tällöin sivustolla. Vaivattomampaa on kuitenkin seurata blogia sähköpostin välityksellä tai niin sanotulla syötteenlukijalla (esim. Google Reader). Voit tilata blogin artikkelit sähköpostiisi täältä ja lukijaasi täältä. Jokaisen sivun oikeassa yläreunassa on myös linkit, joita käyttämällä voit tehdä tilauksen.

Voit liittyä myös Gradutakuun Facebook-faniksi klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Facebookin Tykkää-nappulaa. Näin saat tiedon uusista artikkeleista suoraan Facebookin uutisvirtaasi.

Jos blogin artikkelit herättävät sinussa ajatuksia tai jopa tunteita, osallistu rohkeasti myös keskusteluun. Näin sivusto palvelee parhaiten sinua, minua ja kaikkia lukijoita.

css.php