Kirjat

Gradutakuu on erilainen graduopas. Se on opas- ja työkirja, jonka harjoitukset tekemällä opinnäytteesi valmistuu.

Gradutakuu auttaa sinua pohtimaan omia tavoitteitasi ja lähtökohtiasi sekä kirjoittamaan sinulle sopivan opinnäytteen. Kirjan ytimen muodostavat harjoitukset, jotka johdattavat sinua askel kerrallaan kohti gradusi valmistumista. Löydät siitä myös paljon erilaisia neuvoja gradunteon eri vaiheisiin.

Gradutakuusta on ilmestynyt uusi, täydennetty ja korjattu laitos vuonna 2015. Kirjaa voi tilata esimerkiksi täältä.

“Gradutakuu-kirjan parasta antia on psyykkaus. Ahdistus helpottaa, kun seuraa ohjeita ja kirjoittaa päiväkirjamerkinnän aiheesta ’Miksi en pysty tekemään gradua.’ ”
– Heli Virtanen, Maaseudun tulevaisuus 12.10.2009

“Svinhufvud on osannut asettua Gradutakuussa loistavasti opiskelijan asemaan.”
– Katriina Kaakkolammi, Virittäjä 3/2010

“Minun on pitänyt monet kerrat laittaa palautetta kirjastasi Gradutakuu, sillä olen sitä käyttänyt työssäni opintopsykologina, suositellut opiskelijoille ja saanut heiltä hyvää palautetta. Kirja on houkutellut pohtimaan ja työstämään hankalia, jumittuneita tilanteita ja kaikessa käytännönläheisyydessään ollut todella käyttökelpoinen.”
– Opintopsykologi

“Gradutakuu on aivan mahtava kirja! Ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin minulla on sellainen olo, että tulen saamaan gradun valmiiksi, ja mikä tärkeintä, sen kirjoittaminen voi jopa tuntua mukavalta!!!”
– Opiskelija

Tohtoritakuu on akateemisen kirjoittajan paras ystävä. Se on jatko-opiskelijoille ja tutkijoille tarkoitettu opas, joka antaa tukea kirjoittamiseen ja tarjoaa työkaluja, joiden avulla väitöskirja ja tutkimusartikkelit todella valmistuvat.

Kirja perustuu nykyaikaiseen kirjoittamisen pedagogiikkaan ja vankkaan tutkimustietoon. Se soveltuu jatko-opintojen kaikkiin vaiheisiin, väitöksen jälkeiseen työhön ja opinnäytetöiden ohjaamisen tueksi. Siitä on hyötyä myös kaikille, joiden työhön kuuluu laajojen kokonaisuuksien hallintaa.

Kirjan käytännöllisten ohjeiden avulla tutkija oppii hallitsemaan aikaansa niin, että sitä jää myös kirjoitustyölle. Kirja tarjoaa runsaasti neuvoja myös kirjoittamisen esteiden ylittämiseen, tuotteliaampaan kirjoittamiseen ja eteenpäin pääsemiseen.

Kirjaa voi tilata esimerkiksi täältä.

”[R]ennoin rantein kirjoitettu teos antaa ajattelemisen aihetta ja tukevaa potkua kulloisellekin kirjoitushankkeelle. Kirjoittamisen tueksi kehitellyt tekniikat taas soveltuvat muihinkin projekteihin.”
– Helena Pilke, Agricolan kirja-arvostelut 9.3.2015

”Tohtoritakuu onnistui syventämään minun ja väitöskirjani suhdetta ja viemään sen uudelle tasolle. (– –) Kirjaa voi ehdottomasti suositella väitöskirjatutkijalle, ehkä valikoiduin osin urallaan pidemmällä olevillekin. Ajankäyttöön ja kirjoittamisen hallintaan liittyvät monet vinkit voivat olla hyödyllisiä kenelle tahansa, jonka täytyy aikatauluttaa ja organisoida itse itselleen pitkiä projekteja.”
– Reetta Eiranen, Hybris 1/2015

”(–) opit argumenttien terävöittämisestä ja olennaisen tiivistämisestä ovat hyödyksi paitsi kaikille tekstejä kirjoittaville myös niitä työssään muuten kohtaaville. (–) sallivainen ja lämmin ote kantaa läpi koko kirjan, ja kirjoittajien rehelliset esimerkit omista onnistumisistaan ja vastoinkäymisistään tuovat tekstiin henkilökohtaisuutta, jonka avulla oppaille usein leimallinen saarnaavan holhoava tekstin sävy on onnistuttu välttämään.”
– Hanna Lempinen, Acatiimi 5/2015

Kokonaisvaltainen kirjoittaminen on innostava kirjoittamisen opas kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Kirja esittelee uudenlaisen, kokonaisvaltaisen tarkastelutavan kirjoittamiseen. Lisäksi se tarjoaa monipuolisia työkaluja oman kirjoittamisen kehittämiseen. Graduntekijän näkökulmasta erityisen hyödyllinen on myös laaja kirjoittamisen ongelmia käsittelevä osuus.

Kirjasta on ilmestynyt uusi, täydennetty ja korjattu laitos vuonna 2015. Kirjaa voi tilata esimerkiksi täältä.

“Tämä on viehättävä kirja kirjoittamisesta. – – Teoksella on annettavaa niin kirjoittamisen opiskelijalle ja harrastajalle kuin kirjoittamisen opettajallekin.”
– Riitta Arvilommi, Virke. Äidinkielen opettajain liiton jäsenlehti 1/2008

“Kirja on oiva opas kirjoittamisen opettajalle ja kirjoittajalle, kirjoittipa sitten ylioppilasainetta, romaania tai tieteellistä artikkelia.”
– Tiina Tikkanen, Opettaja-lehti 14.9.2007

css.php