Gradutakuun uusi laitos on ilmestynyt

Kansi: Satu Kontinen
Kansi: Satu Kontinen

Gradutakuu-kirjan uusi laitos on ilmestynyt, ja kirjaa on nyt saatavilla kirjakaupoista. Kirja on saanut vuosien mittaan paljon kiitosta, ja uutta painosta on kyselty varsin paljon. Siksi on mielestäni hienoa, että kirjasta on tarjolla nyt uusi, täydennetty ja tarkistettu laitos.

Kirjaa on täydennetty parilla teemalla, joiden ajattelen olevan hyödyksi gradua tehdessä. Pomodoro-tekniikka on monille graduntekijöille sopiva tapa jäsentää omaa ajankäyttöä ja hahmottaa tavoitteita. Tekniikkaa käsittelevä artikkeli on myös tämän blogin ylivoimaisesti suosituin kirjoitus. Pomodoro ansaitsi siis ilman muuta oman luvun myös kirjassa.

Toinen graduntekijälle hyödyllinen uusi teema on oman argumentin pohtiminen. Käsittelimme teemaa yhdessä Carol Kiriakosin kanssa kirjoittamassani Tohtoritakuu-kirjassa. Argumentin hahmotteleminen on mielestäni kuitenkin myös graduntekijälle oivallinen tapa saada omaa ajattelua kirkastetuksi ja tehdä gradusta parempi. Siitä on nyt uusi, esimerkkejä sisältävä luku.

Vanhoista jaksoista eniten on muuttunut jakso, joka käsittelee positiivista ajattelua eli voimalauseita ja lopputuloksen tuomista polulle. Ei jakso ennenkään varsinaisesti huono ollut, mutta oma ajatteluni on tuon teeman osalta jonkin verran muuttunut ja aiheesta on myös uutta tutkimustietoa. Toivon, että uudistettu osio on entistä hyödyllisempi.

Kirjaa voi tilata Art Housen verkkokaupasta. Jos et malta odottaa postia, voit hakea kirjan esimerkiksi Art Housen kirjamyymälästä (Bulevardi 19 C, Helsinki). Myös Gaudeamuksen Kirja & Kahvissa kirjaa löytyy heti hyllystä. Sähkökirjana Gradutakuu ilmestyy tammikuussa 2016.

One thought on “Gradutakuun uusi laitos on ilmestynyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *